Vakbarát verzió
2022. december 4.
 
 
default
Tartós Befektetési Betétszámla Nyomtatás
Megtakarítás kamatadó kedvezménnyel – Tartós Befektetési Betétszámla
 
Ha Önnek számít, hogy a forintban és bankbetétben elhelyezett megtakarításai adómentesen gyarapodjanak, és 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodik, ideális megoldás a Tartós Befektetési Betétszámla.
 
Tartós Befektetési Betétszámlát minden 18 év feletti, magyar, adóazonosító jellel rendelkező magánszemély nyithat. A számlának egy természetes személy tulajdonosa lehet, társtulajdonos szerződésbe történő felvétele nem lehetséges.
 
A számlanyitás naptári évében (felhalmozási- vagy gyűjtőév) egy összegben vagy több részletben bármely tetszőleges forint összeg elhelyezhető befizetéssel, átutalással vagy a lakossági számláról történő átvezetéssel. A számla minimum 25.000.-Ft összeggel nyitható. A gyűjtőévet követően – azaz a számlanyitást követő év január 1-jétől - további befizetésre nincs lehetőség. Ekkor indul az 5 éves lekötési időszak.
 
A Számlatulajdonos minden naptári évben új Tartós Befektetési Betétszámlát nyithat, de évente csak egy TBSZ szerződést köthet a Banknál. Ha az adott naptári évben megnyitott TBSZ számla valamely okból megszűnik, akkor az adott évben új TBSZ szerződés nem köthető, így új szerződés megkötésével az addig elért kedvezmény nem vehető igénybe.
 
Az adózás mértéke:
  • Amennyiben Ön a megtakarítását a számlanyitási évet követő 5. év végéig a számlán tartja a befektetett összeg után járó kamatjövedelem adómentesen felvehető. (0% kamatadó)
  • A Tartós betétben lévő megtakarítás 3. évet követő megszüntetése esetén a kamatjövedelem után fizetendő kamatadó csak 10%.
  • Akkor sem származik hátránya ezen megtakarítási formában történő betételhelyezésből, ha a 3. évet megelőzően szükség van a befektetett összeg felvételére, hiszen akkor is csak az egyéb betételhelyezést terhelő 15%-os kamatadót kell megfizetni.
A Tartós Befektetési Betétszámláról a futamidő lejárata előtti pénzfelvétel a Számla egyidejű megszüntetését és a Szerződés megszakítását jelenti. Kivételt képez ez alól a számlanyitás évét követő 3. év utolsó napján kezdeményezett részösszeg felvétele, amely esetben a szerződés nem szűnik meg, ha a számlán fennmaradó összeg nem csökken 25.000.-Ft alá. A fennmaradó összeg kezelése a szerződésben meghatározottak szerint történik annak lejáratáig vagy megszűnéséig.
 
kinizsi3s.jpg
 
A Tartós Befektetési Betétszámlán elhelyezett összeg után jóváírt kamatból a hatályos jogszabály szerinti kamatadót a Bank nem vonja le. Egy esetleges lejárat előtti megszüntetés esetén az adófizetési és adóbevallási kötelezettség a Számlatulajdonost terheli. A Bank a Tartós Befektetési Betétszámlán elhelyezett összeg után a lekötés napjától a szerződés megszakításának és megszüntetésének napjáig keletkezett jövedelemről a Számlatulajdonos részére a megszűnés évét követő év január 31-ig igazolást ad ki.
 
A számla megnyitása és a számlavezetés Bankunknál díjmentes és a felhalmozási évben elhelyezett betétre akció keretében kedvezményes látra szóló kamatot kínálunk. A TBSZ látra szóló betétszámlán kezelt összeg vagy annak egy része a számlanyitás évét követő év január 1-jétől a Bank Hirdetményében szereplő 3 hónapnál hosszabb futamidejű bármely számla melletti lekötött betéttípusban és futamidőre elhelyezhető a számlavezető fiókban történő lekötési megbízás benyújtásával.
 
A TBSZ szerződés egyéb feltételeiről és díjairól a Hirdetményünkből tájékozódhat, illetve bankfiókjainkban munkatársainktól kérhet további felvilágosítást.
 
emblema_magyar_web.jpg
Helyezze megtakarítását Tartós Befektetési Betétszámlára,
és élvezze a bankbetétek biztonságát kamatadó mentesen.
 
 
 
 
 
back
Vissza a főoldalra Vissza Lap tetejére
 
   

Központ

Fiókok

ATM-eink

Kérjen visszahívást

Küldjön e-mailt