Vakbarát verzió
2024. június 19.
 
 
penzugyi_beszamolo.jpg
Bankról
Pénzügyi beszámoló Nyomtatás
A Kinizsi Bank Zrt. közel 60 éves múlttal Magyarország első, nem budapesti székhellyel létrejött, kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában lévő hitelintézete.
 
A Bank 2017-es üzleti évében hagyományaihoz híven sikeres, eredményes évet zárt, továbbra is stabil és meghatározó szerepet tölt be mind a régióban, mind partnerei körében.
 
Bankunk mérlegfőösszege az előző évhez képest tovább növekedett, több mint 32 milliárd forintra, hitelállományunk közel 10 milliárd forint, míg betétállományunk megközelíti a 28 milliárd forintot.
 
Ügyfeleink irányába elsődleges feladatunk a megbízható, közvetlen személyes kapcsolat, amely kézzel fogható előnyt jelent számukra más pénzintézetekkel szemben. Ennek visszaigazolása mind a közel 10 ezer lakossági számla és megközelítőleg 4 ezer vállalkozói számla, folyamatosan bővülő ügyfél állomány mellett.
 
A virtuális világ fejlődésével lépést tartva elektronikus szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, NetB@nk és Home Banking termékeinket közel 10 ezer ügyfél részére biztosítjuk. Ennek köszönhetően ezen csatornákon keresztül bonyolított számlaforgalom Bankunknál meghaladta a teljes forgalom 90 százalékát.
 
Eszközök
 
2018_eszk.jpg
 
Hitel
 
Bankunk hitelezési stratégiájában fontos szerepet tölt be a helyi kis és közepes vállalkozások finanszírozása, ezzel is támogatva régiónk versenyképességét. Az előző üzleti évhez képest a vállalkozói és lakossági hitelállomány is további növekedést mutat.
 
 2018_hitel.jpg
 
 
 
Ügyfélközpontú megoldást kínáltunk a devizahiteleiket forintra váltó, biztonságra és tervezhetőségre törekvő lakossági ügyfélkörnek, mellyel sikeresen növeltük a hozzánk kötődő hitelképes ügyfelek számát, megteremtve ezzel a lakossági hitelállomány stabil bázisát. A további bővülést hatékonyan támogatja a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) termék iránti folyamatos igény növekedés is.
 
Hitel portfóliónk minősége messze kiemelkedik a banki szektor átlagából, mely hűen tükrözi ügyfeleink gazdasági teljesítményét, Bankunk hitel kihelyezési politikájának helyességét.
 
Állampapír, hitelintézetekkel szembeni követelés
 
Likviditásunk szemlélteti az eszköz oldal 27 százalékát kitevő, közel 9 milliárd Ft összegű értékpapír állomány, illetve bankközi lekötött betéteink megközelítőleg 11 milliárd Ft értékben.
  
Forrás
 
 
Betét
 
Teljes megtakarítási és befektetési termék palettával állunk ügyfeleink rendelkezésére, maradéktalanul kiszolgálva partnereink igényeit. Mindezt jól szemlélteti, hogy 2017. év végén a forrás oldal több, mint 86 százalékát a betétállomány adja közel 28 milliárd Ft értékben. Az alacsony piaci kamatszint okán a klasszikus betéti konstrukciók mellett ügyfeleink részére széleskörű befektetési szolgáltatásokat is kínálunk.
 
  
Tőke
 
Stabil és eredményes működésünk alapja hitelintézetünk saját tőkéje, mely 2017. év végén közel 2,7 milliárd Ft volt.
Az alacsony piaci kamatszint mellett is sikerült megőriznünk eredményességünket, melynek bázisát a 2017. évben is tovább növekvő jutalék bevételeink adták, mely összegében több mint 900 millió forintot tett ki.
 
Terveink
 
A folyamatosan változó jogszabályi környezet nemcsak ügyfeleink részére, de számunkra is rendszeresen új kihívásokat és követelményeket támaszt. Az elvárásokhoz történő alkalmazkodással, a változásokra való rugalmas és gyors reagálással sikerült ügyfeleink elvárásainak megfelelnünk, megőrizve ezzel Bankunk megbízhatóságát.
 
A korábbi évek sikeres gazdálkodásának tapasztalatai alapján a 2018. üzleti évre is azonos stratégiai célok kerültek megfogalmazásra, melyek közül kiemelendő a stabil és eredményes működés fenntartása. Tervezésünk során figyelembe vettük az egyes szegmensekben megjelenő pozitív változásokat, mindezen gazdasági körülmények ügyfélkörünkre gyakorolt hatását, a pénzintézetek közötti fokozódó versenyt, a pénzügyi szolgáltatások piacán tapasztalható átrendeződést, valamint a gyorsan változó gazdasági környezet hatásait is.
 
A 2018. üzleti évben a lakossági ügyfelek körében tapasztalható hitelfelvételi hajlandóság és pénzügyi terhelhetőség alapján a lakossági hitelállomány további bővülésére számítunk. A vállalkozásoknál tapasztalható fizetőképességbeli javulás következtében ebben az ügyfélkörben is növekedésre számítunk.
 
Figyelembe véve az aktuális lehetőségeket és változó ügyféligényeket, akciókkal kívánjuk termékeink népszerűségét növelni a számlavezetés és betételhelyezés területén.
 
Tervszámaink elérése Bankunk valamennyi dolgozója számára ambiciózus célt jelent, ezek teljesítése nagy odafigyeléssel, összpontosított munkával és jó csapattal érhető el. Biztos alapokon nyugvó működésünk záloga, fejlődésünk motorja természetesen a már meglévő, stabil ügyfélkörünk, valamint rugalmasságunkat és megbízhatóságunkat előnyben részesítő leendő partnereink.
 
 
 
Kapcsolódó dokumentumok
 
back
Vissza a főoldalra Vissza Lap tetejére
 
   

Központ

Fiókok

ATM-eink

Kérjen visszahívást

Küldjön e-mailt