Vakbarát verzió
2023. december 10.
 
 
default
Értékpapírszámla-vezetés Nyomtatás
Értékpapírszámla
Amennyiben Ön úgy dönt, hogy megtakarításait valamely magasabb hozammal kecsegtető befektetési alapba, vagy egy kicsit biztonságosabb állampapírba helyezi el, első lépésként értékpapírszámlát kell nyitnia.
 
Az értékpapírszámla egy olyan - értékpapír befektetésekhez nélkülözhetetlen -nyilvántartás, melyet Bankunk az Ön értékpapírjairól vezet és lehetővé teszi értékpapír szolgáltatásaink igénybevételét.
 
A számla két részből áll: értékpapírszámla és pénzszámla
 
Az értékpapírszámláján tartjuk nyilván az Ön által tulajdonolt értékpapírokat, míg a pénzszámlán nyomon követheti az értékpapír eladások és vételek pénzügyi teljesítésének (terhelések; jóváírások) időrendiségét, nagyságát, a járulékos költségeket és a pénzegyenleget.
 
Számlanyitás
Ügyfeleink a Kinizsi Bank egyes fiókjaiban nyithatnak értékpapírszámlát, személyazonosságuk igazolása és az adóazonosító jel megadása után. Vállalkozások esetén, annak képviselője nyithat számlát a vállalkozás okmányainak bemutatásával. Mindezek a lehetőségek külföldiek előtt is nyitva állnak.
 
Rendelkezés a számla felett
Bár a számla csak egy néven szerepelhet, mód van állandó meghatalmazott bejelentésére. Ezt a bejelentést a számlatulajdonos és az állandó meghatalmazott közösen, személyesen tudják megtenni.
 
 
Kapcsolódó dokumentumok
back
Vissza a főoldalra Vissza Lap tetejére
 
   

Központ

Fiókok

ATM-eink

Kérjen visszahívást

Küldjön e-mailt