Vakbarát verzió
2023. szeptember 27.
 
 
default
Gazdahitel-Gazdakártya Program Nyomtatás
A GAZDAHITEL az agrárágazat számára nyújt olyan rövid távú finanszírozási megoldást, amely szinte szabadon használható. A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal. A kedvezményes díj, mint az agrár „de minimis” támogatás egy típusa, forgóeszköz és beruházás finanszírozására szolgáló hitelekhez is igénybe vehető, kivéve:
  • import áruk helyett hazai áru preferálása,
  • mezőgazdasági termékek feldolgozása és forgalmazása,
  • export tevékenység.
A hitel könnyebb felhasználása érdekében GAZDAKÁRTYA néven MasterCard Electronic Business bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel rugalmasan fizethet a MasterCard Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel kedvezményes feltételekkel a Takarékszövetkezeti Közösség Pénzintézetei közel 600 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből.
 
A GAZDAHITEL összege 1.000.000 forinttól – 25.000.000,- forintig terjedhet, melynek futamideje minimum 91 nap maximum 3 év.
 
Kedvező kamatozási feltételek:
A hitel kamata: 1 havi BUBOR + 4,50 % kamatfelár / év;
Kezelési költség: 0,8 % / év;
Egyszeri, kedvezményes kezességi díj: egy éves futamidőig a kezességgel biztosított hitelösszeg egyszeri 0,4%-a, egy és két év közötti futamidőigl 0,7 % amennyiben az ügyfél és az ügylet az agrár „de minimis” támogatás körébe tartozik. Egyéb esetben a kezességvállalásért piaci díjat kell fizetni, mely az AVHGA hatályos Hirdetménye szerinti.
 
A GAZDAHITEL igénybevételének további feltételei:
  • hitelezői számlavezetés, illetve számlanyitás,
  • az igénylő vállalkozásnak nem lehet lejárt hitel- és köztartozása.
back
Vissza a főoldalra Vissza Lap tetejére
 
   

Központ

Fiókok

ATM-eink

Kérjen visszahívást

Küldjön e-mailt